Googlova indeksacija strani prilagojenih za pametne telefone

Googlova indeksacija strani prilagojenih za pametne telefone

Spletne strani, ki niso prilagojene za prikazovanje na pametnih telefonih in tablicah, se bodo začele uvrščati nižje v Google iskalniku.

Danes so se začele spletne strani, ki niso prilagojene za prikazovanje na pametnih telefonih in tablicah, uvrščati nižje v Google iskalniku. Če se je vaša spletna stran znašla na tretji ali četrti strani, lahko pričakujete velik upad prodaje.

Optimizacija spletne strani: Nekatera podjetja lahko po današnjem dnevu pričakujejo velik upad prodajeGoogle želi, da bi spletni uporabniki, ki brskajo po spletu prek mobilnih naprav, dobili najbolj ustrezne in pravočasne rezultate, ne glede na to , ali so informacije prisotne na mobilno prijaznih spletnih straneh. Vendar ker čedalje več ljudi dostopa do interneta prek mobilnih naprav, so morali spremeniti algoritem in se prilagoditi uporabnikom.

Ta sprememba bo vplivala na mobilna iskanja v vseh jezikih po vsem svetu in bo imela velik vpliv v rezultatih iskanja. Posledično bodo uporabniki lažje dobiti ustrezne in kakovostne rezultate iskanja, optimizirane za njihove mobilne naprave.
Če želite preizkusiti prilagodljivost svoje spletne strani lahko uporabite Mobile Friendly Test, kjer vnesete URL naslov in v nekaj sekundah dobite oceno.

Objavljamo najpogostejša vprašanja, katera si zastavljajo lastniki spletnih strani.

Bodo spremembe Googlovega algoritma vplivale na rezultate iskanj preko tablic in namiznih računalnikov?

Ne, ta posodobitev ne vpliva na iskanja na tablicah ali namiznih računalnikih. Vpliva samo na iskanja iz mobilnih naprav v vseh jezikih in na vseh lokacijah.

Kako vem, ali Google misli, da je moja stran mobilno prijazna?

Posamezne strani lahko testiramo za “mobilno prijaznost” z uporabo testa mobilne prijaznosti.

Na žalost moja spletna stran ni bila mobilno prijazna do 21. aprila 2015. Kako dolgo bo trajalo, da se bo uvrščala kot mobilno prilagojena stran?

Ne bo vam treba čakati na posodobitev, vaša spletna stran bo vidna takrat, ko jo bo Google indeksiral.

22. aprila nisem opazil, da bi mi upadel promet. Ali to pomeni, da nov algoritem ne vpliva na mojo stran?

Za točno uvrstitev boste morali počakati še kakšen teden ali dva, da Google zaključi s postopkom indeksacije.

Kaj se zgodi, če kliknem na povezavo na spletno stran, ki ni mobilno prijazna?

Spletna stran je še vedno lahko “mobilno prijazna”, tudi če gre za povezavo na stran, ki ni mobilno prijazna. Stran, ki ni mobilno prijazna, je namenjena večjim zaslonom namiznim računalnikom, zato ima spletni uporabnik, ko dostopa do mobilno neprijazne spletne strani, manj prijazen dostop.

Ali bo moja stran izginila na mobilnih rezultati iskanja, če to ni mobilno prijazna?

Čeprav je mobilno prijazna sprememba pomembna, se še vedno upoštevajo tudi drugi pogoji za razvrščanje rezultatov iskanja.